Lægekonsulenten.dk udarbejder skriftlige lægeskøn til brug for sagsarbejde

Igennem sin sundhedsforskring hos Danica, fik Heidi tilbudt et tværfaglig forløb, hvor hun var tilknyttet et rådgivningsteam bestående af en psykolog, fysioterapeut og jobcoach hos AS3.

Vi har lavet et kort interview med Heidi, for at høre om hendes oplevelse med forløbet.

Hvad var det dengang, der overbeviste dig om at det var en god idé at starte i et tværfagligt forløb?

Egentlig var jeg skeptisk. Jeg var endnu ikke kommet til den konklusion, at jeg havde brug for hjælp. Jeg valgte at give det en chance.

Ret hurtigt i forløbet fandt jeg ud af, at vejen til bedring både fysisk og psykisk kun ville blive en succes, hvis jeg fik hjælp af fagfolk.

Hvad havde du mest brug for hjælp til i forløbet?

I den første halvdel af forløbet var der mest brug for den psykiske assistance. Jeg havde et stort behov, for at komme af med mine frustrationer.

Samtidigt var samtalerne med henholdsvis fysioterapeuten og jobkonsulenten gavnlige, da mine problemer hang sammen både psykisk og fysisk. 

Var der flere fagpersoner koblet på dit forløb? (Psykolog? Fysioterapeut? Jobcoach?)

Jeg var heldig at have alle 3 faggrupper involveret, og var tilknyttet både en fysioterapeut, jobcoach og psykolog.

Hvad hjalp de dig med hver især? Hvordan oplevede du samarbejdet med dem?

Der var en konstant sparring mellem alle tre parter. Alle tre fagfolk havde godt styr på det psykologiske aspekt i mine problemer. De hjalp mig alle med at kunne komme frem til en accept af min fysiske tilstand.

Samtidigt fik jeg hjælp til at ændre de dårlige mønstre, der gjorde at jeg konstant fik tilbagefald.

Naturligvis havde de alle tre i deres spidskompetencer i deres pågældende fag. Det var kombinationen at alle instanser, der nu betyder at jeg er bedre klædt på til at forhøje og bibeholde min livskvalitet på privatfronten såvel som på arbejdsmarkedet.

Hvad var den største overraskelse for dig i forløbet?

Der var mange overraskelser, men tror nok at den største var øjeblikket når det går op for en at man selv er sin egen værste fjende og i sidste ende har bidraget med, at ende ud i et smertehelvede og dårlig livskvalitet. At det bestemt er værd at tage imod hjælp.

Der er ikke noget quickfix - kun ved hårdt arbejde kommer man ud af den onde spiral.

Hvad opnåede du gennem forløbet?

En langt bedre livskvalitet og en anden tilgang til mine fysiske udfordringer, der kan hjælpe mig fremadrettet med at erkende mine begrænsninger. Og på sigt at ændre de dårlige mønstre, der giver mig tilbagefald.

Med andre ord bedre balance i hverdagen.

Hvad gjorde den største forskel for dig?

Samarbejdet med forskellige fagfolk. Problemer er ofte forbundet med både psykiske og fysiske udfordringer.

Og at alle lyttede til mig. Der blev givet plads til, at udtrykke sig uden pres eller fordomme. Samtidigt var de vedholdende når jeg søgte quickfixet og hellere ville fortrænge problemerne.

Fik du også noget med dig, du ikke havde regnet med?

Det gjorde jeg bestemt. Jeg fik visualiseret hvor høj prisen har været, ved at leve i overhalingssporet. Hvad stress og overforbrug af kroppens evne kan resultere i. Men samtidigt gode værktøjer til at forhindre, at de dårlige valg gentager sig.

Hvis du skulle anbefale forløbet til en anden, hvad ville du så sige?

AS3 har været afgørende får at jeg i dag er et meget bedre sted.

I kan ikke fjerne kroniske smerter, men i høj grad hjælpe en til at erkende og tage bedre valg. I sidste ende gør det, at smerterne er til at håndtere og i nogle tilfælde bliver mindre ved hjælp af de værktøjer/ behandlinger man får.

For mig personligt var det vigtigt at I var vedholdende. For når tingene er svære at løse selv og man gennem mange år har truffet dårlige valg, er det super vigtigt at være lydhør overfor hjælp uanset hvor svært det er. Det kan sommetider være små justeringer der er med til at give en bedre livskvalitet.

Kvalitet og faglighed

AS3 Work&Cares fagteam består af psykologer, fysioterapeuter og socialrådgivere.
mød Fagteamet her

Hjælp via sundhedssikring

Få mere information omkring vores forløb og samarbejde med pensions- og forsikringsselskaber
Psykologhjælp gennem din sundhedssikring